KLIK DI SINI!

Monday, June 21, 2010

Cantiknyer BBM...

Hari ni awal2 pg dah sampai ke sekolah, al maklumlah suami yg jadi driver terpaksalah bergegas awal. Anak2 semua dia yg settingkan, dari mandikan Kimi, pakaikan baju, bersihkan botol2 susu, hingga angkat anak masuk dalam keta dia yang buat, Cuma baby je dia tak settlekan, itu urusan aku…Kimi masih ngantuk lg, tulah…mama dan ayah paksa Kimi tido awal2 coz kimi sekolah hari ni, asyik bergurau je ngan angah…kan dh mengantuk!

Ok, habis bab menguruskan anak….sebenarnya aku nk citer, dtg2 sekolah ada sederet tulisan jawi ’Bismillah’ yg cantik2 belaka…kalau orang dh pandai buat benda alah ni, mesti dah tak jakun lgkan? risik punya risik, rupa2nya BBM tu dibuat masa kursus kat Desaru time cuti sekolah aritu…Wah!hatiku melonjak nak belajar buat benda tu…dalam kepala otakku dah merancang bolehlah nanti aku deko rumahku guna hasil tanganku sendiri…

P/S: Orang nak hias bilik khas kat sekolah, dia nak hias rumah pulak…hehehe…

Perasmian bangunan baru…

Hari ni juga murid2 Tahun 6 melangkah merasmikan bangunan baru. Tu gambar mereka tengah buat gerak gempur Math. Papan kenyataan di belakang masih suci bersih, bercakappun masih bergema coz masih kurang objek menyerap suara…Semoga mereka lebih bersemangat untuk menghadapi UPSR!
P/S: Bagi murid2 Tahun 6 merasa dulu sebelum mereka meninggalkan alam sekolah rendah..

6 comments:

k a s e h K A M I said...

hmm.. Cantiknya blog! Tahniah!
Bahasa pun ok.. santai je.. seronok baca..
Teruskan!..

er.. sibuk hias rumah la ni ye!?
Alamak banner gambar anak2 tu pun tak sempat lagi nak buat.. hehehe.. tak pe.. buat khat tu dulu ye!..

riz said...

baru belajar buat blog...tulah,bilalah dpt banner tu...hihi

kirana said...

wah riz...dah ada blog yer..rajin2 upddate tau

dah 4 hero ek ko..

AiE bAhRi said...

kak,

ni dah lawan otai blog dah ni...siap ada pepatung kat tepi tu...

btw, selamat berblogging..tp jgn sampai leka.wakakaka

riz said...

takde masa pun sbnrnya...saje suka2

riz said...

Ana: 4 hero tu termasuk bapaknya...hehehe