KLIK DI SINI!

Thursday, July 1, 2010

Selesaikan tanggungjawab...

Tengoklah ni,awal2 pg lg Kimi dh bangun coz Kimi tdo awl semlm akibat letih bermain ngan ank jiran di kediaman emak. Seawal 5 pg kimi dh terjaga utk menyiapkan homework yg tak siap. Tengok mata kuyu je nk menyiapkan kerja sekolah tu..semalam mama suruh habiskan,mcm2 alsn Kimi bg..nk buat kt umh mamalah, pensil tak tajamler...Inilah akibatnya, kena buat waktu pagi...

Homework English kt tangan kiri Kimi tu dh settle, tinggal tulisan jawi jer...Mama tgh dok sebelah Kimi tu jd tukang padam mana2 tulisan yg tak cantik. Kdg2 Kimi menunjukkan muka tensionnya, mana tidaknya asyik kena buat semula je...Thumb up buat Kimi yg sedar, ada tanggungjawab sebagai pelajar yg perlu Kimi selesaikan!Sebenarnya banyak lg homework kt beg tu Cikgu bg tp utk hafazan & bacaan je..(tanggungjawab yg mama belum lunaskan)

Sedang Along Kimi buat homework terjg plak si Echa ni...Ini muka Echa yg dh mandi pd pkl 5:30 pg..siap pakai baju melayu warisan drp along dia...hehehe jimat budget,ankpun sume hero..pastu dia sibuk2 plak nk ikut aku yg nk transitkan baby n Kimi ke rumah emak. Sepatutnya Echa dijaga oleh suamiku yg masuk keje ptg...bukan apa, Echa ni menghavoc keadaan...jd huru hara kalau budak aktif ni ada...

Kimi bersiap untuk ke rumah mak, dr sana dia akan naik van sekolah..Tgh bersiap memakai stoking, aku sound stoking dia pjg sgt pastu terus moody taknak pki stoking itu, gantilah dgn yg lain..bertuah punya ank!
Selesaikan tanggungjawab sebagai pelajar...semoga kimi belajar dengan bersungguh-sungguh!
P/S: Selesaikan urusan Allah, Allah akan selesaikan urusan kita...

3 comments:

kirana said...

fuyoooooooo rajinnnnn...
dis tadika ke sekolah darjah 1 tu riz?

riz said...

tadika pasti...wink!wink!wink!
homework sy tiap2 hari byk ah aunty ana..

AiE bAhRi said...

O..ptt la pagi tadi kecoh giller dengar suara budak2 tu kat umah..

pagi2 lagi dh riuh. Si Amysar siap cakap 'Echa ada baju"..padahal baju along kimi dia.huhuhu..

Kalau tiap hari macam ni kan bagus. Takyah la mak pakai kan stoking n kasut waktu dia masih tidur...hahahaha