KLIK DI SINI!

Monday, August 23, 2010

Aku buat kerana aku minat! (Part 1)

Lama tak menjengah blog...bz sket...Hari ni orang PPD nak datang sekolah utk Post Mortem UPPM3...Guru Tahun 6 kena bersedia...

Orang kata...aku rajin buat benda luar tugas!ya, aku rajin!nape,jeles?
orang kata...aku semangat!Yap!aku memang bersemangat nak buat benda ni...
Aku buat bukan atas desakan seorang ketua. suh aku buat, aku buat...sebab aku bukan jenis kaki kipas!
tapi, aku buat coz aku suka buat! aku suka belajar ilmu baru...
Dapat tugasan ni, dalam kepala otak dah setting nak cari benda simple tapi bermakna..
Teringat2 ayat zikir yang simple ni iaitu subhanallah...
Kenapa aku pilih ayat ni?

SUBHANALLAH
  • Maha suci Allah drp sifat zalim
  • Maha suci allah drp sifat jahil
  • Maha suci Allah drp sifat buta
  • Maha suci Allah drp sifat pekak
Maha suci Allah drp segala kekurangan....

Tengoklah tu, aku hanya menggunakan pisau biasa yg sebenarnya ada pisau khas..aku guna apa yang ada je..jgn nk menyusahkan kepala otak...

Aku cari ayat Subhanallah ni kt internet, edit, print pastu tekap...simple dan mudah...time ni takde class, so aku buat kt bilik guru...punyerlah tekun aku buat, sebelum rehat dah siap!
Wah...mejaku yang bersepah!jarang port kt sini...
Lakaran bunga2 kerawang tu aku design sendiri, ntah camne tetiba je cam suka plak ngan kerawang2 ni, ni original design dari aku..pastu kat bawah letak sekor butterfly coz aku memang minat ngan makhluk ni!Kenapa sekor je..aku tak suka banyak sgt butterfly nnt jd distractor plak...tak npklah keindahan yg sekor tu...cewah..cam lawa sgt plak design yg aku buat tu...apa2pun aku puashati dgn sentuhan aku sbb aku buat dlm waktu yg singkat...aku taknak kerja2 lain terganggu!

Ini adalah sentuhan terakhir dari aku...
Buat pengetahuan, aku tak buat kerja2 ni kat rumah, almaklumlah ank kecik2 lg...
So, nantikan hasil yg telah aku siapkan tuk aktiviti Bulan Ramadhan....


Mutiara hadis:
Sesungguhnya Tuhan sangat mengasihi seseorang yang apabila melakukan pekerjaannya, dia melakukannya dengan cara yang paling baik (H.R Tabrani)

2 comments:

Saliza said...

Cantik lah Riz....

riz said...

Thanks Sal..Aku buat cincai je Sal,kalau org pakar lg cantik,