KLIK DI SINI!

Wednesday, August 24, 2011

Kimi mewakili pasukan bola sepak Daerah Pasir Gudang.


Pada hari Jumaat haritu (dah lama dah), anakku Kimi dikehendaki tidur di sekolah bagi mengelakkan kelewatan ke Stadium Kluang , Johor untuk menyertai pertandingan bola sepak peringkat negeri. Antara percaya dengan tidak dia mewakili kawasan Pasir Gudang. Sesekali ada jugak berbual ngan suami betul ke budak ni terpilih? ecehcehceh…latihanpun sekali sekala je buat… berbanding ngan sepupu dia tiap Sabtu, Ahad ada latihan.
  Kimi pegi menaiki bas manakala kami sekeluarga menaiki kereta. Nasib baik Kimi tak tdo kt umah coz kami t’bangun lambat..hehehe. Setibanya kami di stadium Kluang acara perasmian telahpun berlalu, kesian Kimi sibuk dia bercerita yg dia pegang bunga manggar, mama Nampak tak? Alahai…mama datang lbtlah, kalau tak mesti mama dh snap gambar Kimi.

Acara di stadium sungguh meriah. Murid perempuan dengan acara bola jaring dan murid lelaki dengan acara bola sepak. Aku tak tau ada berapa daerah yang mengambil bahagian coz pampletpun tak amik. Yang penting kami tak sempatpun menjenguk ke perlawanan bola jaring coz kami sibuk ngan game yg Kimi main. Kimi dalam kumpulan C, keseluruhannya ada 4 kumpulan iaitu A,B,C dan D. Keseluruhannya kimi bermain 5 game. I menang dan 4 kalah, kesimpulannya kami dah tahu dah kalah!

Buat pengetahuan, Kimi tak kenalpun kawan2 yg main bola coz dari Pasti yang berbeza, tapi ada gak kawan dia yang sebut nama dia, diorang panggil Ammar. Kimi je tak cuba ingat nama kawan-kawan.

Aku tak kisah dia kalah atau menang, sekurang-kurangnya jadi wakil dah cukup buat kami bangga. Comel tengok budak-budak kecik main bola sepak dan bola jaring, nak train bukan senang. Semput gak aku tengok referee dia bila budak2 syok sendiri tak dengar wisel. Anak sepupu sampai suku akhir, tahniah.

Kami sekeluarga tidak tunggu sampai habis, letih ngan insiden Amsyar hilang lagi waktu kami syok bagi sokongan kat Along dia. Alhamdulillah, selamat kami jumpa balik ngan budak baik ni, kalau tak meraung aku..Selesai je Kimi main game, kami terus balik ke kampung suami coz ada kenduri, anak2 keletihan dan terus tertido di dalam kereta.

No comments: