KLIK DI SINI!

Tuesday, August 10, 2010

Hepi burfday!!! You're ONE now...

Sambutan b'day Amzar Hasif dibuat secara kecil2lan...yg asalnya aku bercadang menjemput sedara mara terpaksa di cancel akibat ketua keluarga tak bersetuju..Dia kata takde org nk masak! ingat aku tak geti ke nk masak?!!hehehe...ikut jelah...Tengoklah, aku dah pack gift untuk ank2 sedara, last2 bagi kawan2 kat sekolah Kimi...
Amsyar Harith sibuk setup meja birthday adik kesayangan...Dia adalah abang yang paling prihatin dgn si kecik berbanding Kimi..Tapi yg tak tahannya, seorang kaki buli...
Inilah budak yang sambut hari kelahiran pada 8.8...aku pakaikan baju baby tiger! Abang2 dia, sibuk nak pakai topi adik yang ada telinga...pastu diorang suka coz baju ni ada ekor...
Sewaktu sibuk menyanyikan lagu hepi birthday, Amsyar terus je tiup lilin tu! Apparaa..tak berkesempatan langsung adik meniup..tiap kali aku nyalakan lilin, dia jadi tukang padam api lilin. kesian adik hasif tak ada can langsung! Habis nyanyi lagu Hepi B'day utk baby, si kimi plak suh nyanyi B'day tuk dia...last2 nyanyikan tuk semua anak...
inilah wajah2 gembira anak2..Kimi pernah menyuarakan bila nak buat b'day dia kt sekolah? mesti kwn2 dia ada yg meraikan di sekolah...Alahai...cmne nk buat b'day kt sekolah???.. dh Kimi lahir akhir tahun...sume org cuti!
Inilah budak yang paling havoc, tiap kali buat hal, semua orang terpaksa mengalah dgn dia...
waktu orang lain sibuk makan, Amsyar sibuk mencolet kek tu...so makanler kek bekas tangan Echa..
Emmm..siapakah jejaka itu? sibuk melayan anak2 terbiar...

Sambutan harijadi si kecik ni paling simple...menu: bihun goreng, ayam goreng, coctail buah & jajan..
Besar ke kecik sambutan yang diraikan, yang penting anak2 aku gembira walaupun yang meraikan hanya emak (suami + aku)=(tetamu kehormat), pakchu(tetamu biasa), Aliah Batrisyia (yg jadi bibik mak ngah riz dlm sehari), aku (tukang masak) dan suami (pembaca doa)...

HAPPY BIRTHDAY TO AMZAR HASIF...YOU'RE 1 NOW...
tak lupa pada anak sedara merangkap sepupu anak2ku
HAPPY BIRTHDAY TO AKIF HADIF (12.08)!
"Semoga Amzar Hasif menjadi anak yg soleh, yg berbakti kpd kedua orang tua, yg menjaga lisan, mata dan pendengaran, menjadi seorang yang bijak, membesar dengan sempurna akal, berjasa pada agama, bangsa dan negara..."

3 comments:

kirana said...

heppy belatd besday amsyar!
tarikh cantik tu wehhh hehehe


anak aku semua hujung tahun...nampak gaya tak rasa la celeb kat sekolah

riz said...

ana, mu kena buat planning dulu..hehe..dh bleh tambah,aisha dh beso!

AiE bAhRi said...

Baby tiger,

cepat2 jalan. Present besday pakchu campur sekali ngn duit raya la..hehehe.. cost saving sikit kot..